Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Albán kisebbségi vezetőt tartóztattak le Macedóniában

MTI
2002.10.06. 16:51
Őrizetbe vette a legnagyobb macedóniai albán párt vezetőjét az ország rendőrsége, Sadul Durakut háborús bűntettek és árulás vádjával állítanák bíróság elé. Ezekre a bűnökre nem terjed ki az egykori albán felkelőknek adott közkegyelem - jelentette ki a macedón belügyminisztérium szóvivője. Az amnesztiáról szóló törvényt a 2001 augusztus végén született ohridi megállapodás keretében szavazta meg a parlament a kormányerők és az albán szélsőségesek, az Ali Ahmeti irányítása alatt álló Nemzeti Felszabadító Hadsereg (UCK) között hét hónapig tartó válság lezárásaképpen.
Durakut Szkopje közelében vette őrizetbe egy rendőrjárőr. A politikus társaságában volt pártjának egy tagja, valamint Mazmi Beqiri törvényhozó, akit képviselői mentességre való tekintettel a rendőrség szabadon engedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?