Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhunyt Claus von Amsberg, a holland királynő férje

MTI
2002.10.06. 22:16
Elhunyt Claus von Amsberg herceg, Beatrix holland királynő férje. A súlyos beteg 76 éves herceg vasárnap este egy amszterdami kórházban halt meg. Halálának pontos okát nem közölték. A temetés időpontjáról és helyszínéről egyelőre nem közöltek semmit. Jan Peter Balkenende kormányfő még vasárnap este rádiós és televíziós beszédben jelentette be hivatalosan a halálhírt.
A német származású herceg és Beatrix királynő 1966. március 10-én kötött házasságot. Három fiúgyermekük van, a legidősebb, Willem-Alexander Claus Georg Ferdinand herceg 1967. április 27-én született. Hollandia lakossága komoly ellenérzésekkel fogadta Beatrix és Claus házasságát, mivel akkor még élénken emlékeztek a II. világháborús német megszállásra. Claus herceg intelligenciájával, kedvességével és türelmével azonban kivívta fogadott nemzete szimpátiáját. Sokat "segített" első gyermekének megszületése is, ugyanis Vilmos-Sándor herceg személyében 116 év óta először látta meg a napvilágot fiú trónörökös.