Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A nacionalisták győzelme várható a boszniai választásokon

MTI
2002.10.07. 06:13
A Bosznia-Hercegovinában szombaton tartott általános választások a nacionalisták jelentős megerősödését és mérsékelt irányvonalú erők visszaesését vonták maguk után. Ez derült ki a vasárnap késő este nyilvánosságra hozott előzetes és részleges eredményekből.

A kollektív államelnökség mindhárom megválasztott tagja - a szerb Mirko Sarovic, a muzulmán Sulejman Tihic és a horvát Dragan Covic is - a nagy nacionalista pártok képviselői. A leköszönő államelnökség tagjai - a muzulmán Beriz Belkic, a szerb Zivko Radisic és a horvát Jozo Krivanovic - mérsékelt elveket valló pártokba tartoznak. Az adatok jelenlegi állása szerint nagy valószínűséggel az SDS által jelölt Dragan Cavic lesz a boszniai Szerb Köztársaság új elnöke.

Lidija, Korac, a szarajevói választási bizottság vezetője hangsúlyozta, hogy az eredményeket óvatosan kell kezelni, mivel azok a szavazókörök 77,3 százaléka által szolgáltatott adatokon alapulnak, ráadásul még ezek közül is sok helyen nem fejeződött be a szavazatok összesítése. Hivatalos végeredmény október 22-én várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!