Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MKP igent mondott a szlovák kormánykoalícióra

Népszabadság
2002.10.07. 08:15
A Magyar Koalíció Pártjának országos tanácsa szombaton ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy az MKP lépjen be a szlovákiai jobbközép kormánykoalícióba. Döntöttek arról is, hogy a magyar párt kiket jelöl kormánytagoknak - jelentette be Bugár Béla. Az MKP vezetőtestületének szombati döntése alapján ismét Bugár Bélát javasolják a parlament alelnökének, Bárdos Gyulát pedig frakcióvezetőnek. Csáky Pált jelölik kormányalelnöknek Mikulás Dzurinda új kabinetjében. Ő ezután egyetlen miniszterelnök-helyettesként a kisebbségi, továbbá az integrációval, valamint a vallás és az állam kapcsolataival kapcsolatos kérdéseket felügyeli.

Az előző kabinetben az egyik legnagyobb szakmai tekintélynek örvendő Miklós László marad a környezetvédelmi miniszter. A régiófejlesztési tárca élére a negyvenhárom éves Gyurovszky Lászlót, a párt eddigi gazdasági szakértőjét javasolják. Nála tizenegy évvel fiatalabb Simon Zsolt, a magyar agrárminiszter-jelölt. A Rimaszombathoz közeli Pádárban bejegyzett, biogazdálkodással foglalkozó Agrotrade Kft tulajdonosa. A fiatal agrármérnök eddig az MKP mezőgazdasági szakértőjeként is tevékenykedett. Szombaton a magyar pártot megillető hat államtitkári poszt közül öt betöltéséről hoztak döntést.