Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Háborúellenes tüntetések Amerikában

MTI
2002.10.07. 10:16
Amerika-szerte több ezren tüntettek vasárnap egy Irak elleni esetleges amerikai katonai csapás ellen. New York központjában 10-15 ezren vettek részt a megmozduláson, amelyen azt skandálták, hogy az ő nevükben ne indítsanak támadást más államok ellen, ne bombázzanak polgári célpontokat és ne gyilkoljanak gyerekeket. Részt vett a New York-i megmozduláson és elítélte a háborút Susan Sarandon filmszínésznő és férje, Tim Robbins színész és rendező.

Los Angelesben a University of California egyetem épületénél 3 ezren tiltakoztak a háború ellen, míg San Francisco központjában 5 ezren csatlakoztak a tüntetéshez. Megmozdulások voltak még Chicagóban, Seattle-ben, Portlandban, Houstonban és Atlantában. Egy felmérés szerint az amerikaiakat aggasztja egy lehetséges háború Irakkal, a többség azt szeretné, hogy a közelgő időközi választásokon a gazdaság helyzete kerüljön előtérbe.