Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush évfordulós beszéde: miért éppen Irak?

MTI
2002.10.08. 06:35
Az iraki tömegpusztító fegyvereket egy gyilkos zsarnok ellenőrzi, aki már ezreket ölt meg vegyi fegyverrel. A veszély máris nagy, és az idő előrehaladtával folyton-folyvást nő - hangsúlyozta George Bush amerikai elnök az Ohio állambeli Cincinnatiban közép-európai idő szerint kedd hajnalban elhangzott beszédében. A tagadás, csalás és a halogatás ideje lejárt, Szaddám Huszeinnek fel kell adnia tömegpusztító fegyvereit, vagy ha nem, akkor a béke érdekében az Egyesült Államok fogja őt egy koalíció élén lefegyverezni - szögezte le az elnök.

George Bush az afganisztáni hadjárat megkezdésének évfordulóján a nemzethez intézett beszédében foglalta össze mindazt, ami az iraki fenyegetés egyedülálló voltát mutatja, hogy eloszlassa a kétségeket, s megválaszolja azokat a visszatérő kérdéseket, hogy Miért Irak? és Miért most? A világon sok a veszély, de az a veszély, amelyet Irak jelent, kirí a többi közül: múltbeli és jelenlegi tetteinél, technológiai lehetőségeinél és a rezsim könyörtelen természeténél fogva egyedülálló, mivel egy helyen egyesíti korunk legsúlyosabb fenyegetéseit - mutatott rá az elnök. Hangsúlyozta: az Egyesült Államok egy hangon beszél és elszánta magát Irak lefegyverzésére.