Judit
2 °C
7 °C

Terroristának tartott amerikait tartóztattak le Malajziában

MTI
2002.10.08. 12:47
Malajziában a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akit az Egyesült Államokban köröznek azzal a gyanúval, hogy egy feltételezett "terrorista sejt" tagjaként az amerikaiak ellen akart harcolni Afganisztánban - jelentette be kedden Abdullah Ahmad Badawi malajziai miniszterelnök-helyettes. A gyanúsított, a 24 éves Ahmed Ibrahim Bilal amerikai állampolgár, és a feltételezések szerint január óta él Malajziában az ottani Nemzetközi Iszlám Egyetem hallgatójaként. Az amerikai hatóságok időközben bevonták az útlevelét. Mint a malajziai miniszterelnök-helyettes elmondta, a fiatalembert úti okmányok hiánya miatt vették őrizetbe Kota Kinabalu városában. A maláj hatóságok már korábban jelezték, hogy ha Ibrahim Bilalt sikerül letartóztatni, visszaküldik őt az Egyesült Államokba.

Bilal feltehetően az egyike annak a hat személynek, akik - John Aschroft amerikai főügyész szerint - egy feltételezett terrorista sejt tagjaiként tavaly szeptember 11. után csatlakozni akartak az al-Kaidához és a tálibokhoz, hogy az Egyesült Államok ellen harcoljanak Afganisztánban. A csoport négy tagját, köztük Ibrahim Bilal fivérét, már őrizetbe vették az Egyesült Államokban. A kaliforniai születésű Bilal és a csoport egy másik, ugyancsak külföldön még szabadlábon lévő tagja ellen távollétükben emeltek vádat az amerikai igazságügyi hatóságok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?