Árpád
-2 °C
4 °C

Letartóztatták Atta egyik cinkosát

MTI
2002.10.10. 10:45
Letartóztatták Mohammed Atta, a szeptember 11-i terrortámadások vezetőjének egyik cinkosát a német hatóságok Hamburgban. A szövetségi ügyészség szerint a 29 éves marokkói Abdel-Gani Mzudi szoros kapcsolatban állt Atta hamburgi terrorista sejtjével, logisztikai segítséget nyújtott a gépeltérítőknek. Az ügyészség valószínűnek tartja, hogy Mzudi tudott az Atta vezette akciócsoport tervéről. Pénzzel támogatta az egyik szabadlábon lévő gyanúsítottat, Zakarija Eszabart, hogy elutazhasson az Egyesült Államokba repülőgép-vezetői tanfolyamra. Segített Marván Alsehinek, az egyik későbbi öngyilkos pilótának rejtőzködni, utolsó Németországban töltött heteire szobát szerzett neki egy egyetemi kollégiumban.
A marokkói gyanúsított Eszabarral és a Hamburgban tárgyalására váró Munir el-Motaszadekkel 2000 nyarát afganisztáni kiképzőtáborokban töltötte - olvasható a Kay Nehm szövetségi foügyész által jegyzett közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?