Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fogynak az ausztrálok, könnyíthetik a bevándorlást

MTI
2002.10.11. 08:18
Ausztráliának ösztönöznie kell a bevándorlást a születésszám csökkenésének és a népesség elöregedésének kiegyenlítése végett - jelentette ki Gary Hardgrave, az állampolgársági és nemzetiségi ügyek minisztere. Az ország demográfiai jövőjével foglalkozó konferencián felszólalva, a miniszter rámutatott: a hetvenes évek közepe óta a születések száma messze elmaradt az ahhoz szükségestől, hogy ellensúlyozni lehessen az elhalálozásokat.

A jelenlegi demográfiai előrejelzések szerint a bevándorlás lehet az egyetlen eszköz annak megakadályozására, hogy csökkenjen a népesség az elkövetkező három évtizedben - állapította meg Hardgrave. Hozzátette: amennyiben nem érkezik képzett munkaerő, úgy veszélybe kerülhet az ország gazdasági növekedése. Gary Hardgrave közölte, hogy a 2002-2003 évi immigrációs program 100-110 ezer kvalifikált munkavállaló bevándorlását irányozza elő - áll az AFP jelentésében.