Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hamász vállalta a Tel Aviv-i merényletet

MTI
2002.10.11. 11:06
A Hamász szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnya, az Ezeddin al-Kasszám Brigádok egyik tagja követte el a csütörtöki tel-avivi öngyilkos merényletet. A Tel-Aviv egyik ortodox zsidók lakta elővárosában, egy buszmegállóban végrehajtott robbantásban a merénylőn kívül életét vesztette egy asszony, s több mint harminc ember megsérült. A Hamász katonai szárnya pénteken közleményben tudatta, hogy egyik "mártirja" követte el az akciót, amelyért "teljes felelősséget vállal az Ezeddin al-Kasszám Brigádok".

A Hamász legutóbb szeptember 19-én hajtott végre hasonló akciót, ezt követően, szeptember 29-én Jasszer Arafat Palesztin elnök "totális tűzszünetet" hirdetett az izraeli polgári célpontok elleni támadások tekintetében. Arafat - a Háárec izraeli napilap pénteki jelentése szerint, amelyet az EFE spanyol hírügynökség idézett - a közelmúltban tekintélyes képviselőit menesztette a Gázai övezetbe, hogy elejét vegye a palesztin belháborúnak, hívei és a Hamász fegyveresei közötti további összetűzéseknek. Arafat az iszlám szélsőségesek és a palesztin rendőrség közötti hétfői összecsapások után más óvintézkedéseket is tett a palesztin biztonsági erők készültségének növelésére.