Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tisztességtelenséggel vádolta Tőkést az MVSZ elnöke

MTI
2002.10.12. 11:20
Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke a kolozsvári Szabadság lapnak nyilatkozva úgy vélte: Tőkés László tisztességtelenül járt el, amikor elfogadta a Református Világszövetség európai területi nagygyűlésének megrendezésére adott magyar kormánytámogatást. Patrubány szerint az augusztusban Nagyváradon tartott rendezvény támogatására kiutalt 242 millió forint valójában a Magyarok Világszövetségétől megvont költségvetési támogatás volt. Indokolatlan, hogy az RMDSZ tiszteletbeli elnöke pénzekről beszéljen, amikor a félresikerült református világtalálkozóra kapott 242 millió forint ötvenszerese volt a szükségesnek - idézte a Szabadság az MVSZ elnökét.

Tőkés László úgy vélte, Patrubány nyilatkozata célzatosan tisztességtelen állításokat tartalmaz, mivel az MVSZ költségvetését egészében véve áttették az Illyés Alapítványhoz. Egyházkerületünk nem az Illyés Alapítványtól, hanem önálló forrásból kapta az összeget kormányhatározat alapján - hangsúlyozta.