Aliz
6 °C
14 °C

A meghízott bin Laden tévés szereplésre készül?

MTI
2002.10.13. 20:41
Oszama bin Laden él és rövidesen látható lesz a televízióban - jelentette ki egy magát az al-Kaida vezető tagjának nevező személy. Oszama sejk él és jó egészségnek örvend, testsúlya is gyarapodott, mivel biztonsági okokból mozgásszabadsága korlátozott. Ezt hamarosan tapasztalni fogják, amikor ismét megjelenik - jelentette ki a magát kuvaiti nemzetiségűnek valló Abderrahman ar-Rasid a Londonban megjelenő al-Madzsalla nevu arabnyelvű újságnak nyilatkozva.

A lap tudósítója elmondta, hogy egy héten át tartott az interjú elkészítése, mert naponta küldte kérdéseit ar-Rasidnak, akinek válasza a következő napon érkezett és megint csak a következő napon mehetett az újabb kérdés. Az al-Kaida kuvaiti tagja elmondta, hogy bin Laden hamarosan videokazettán megjelenik a nyilvánosság előtt egy új nyilatkozattal. A hónap elején az al-Dzsazíra katari műholdas televízió bemutatott egy hangfelvételt, amelyről azt állította, hogy bin Ladené, de ezt más források nem tudták megerősíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?