Erzsébet
1 °C
4 °C

Az iraki parlament kiáll Szaddám Husszein mellett

MTI
2002.10.14. 10:54
Az iraki parlament hűségesküt tett Szaddám Husszein iraki elnöknek, teljes támogatásáról biztosítva politikáját. A nemzetgyűlés vasárnap esti ülésén a képviselők teljes támogatásukról biztosították "Irak dicsőségének megteremtőjét ebben a nehéz időszakban, amikor a gonosz erői gyülekeznek ellene". A parlament állást foglalt amellett, hogy "Szaddám Husszein bölcs irányításával megakadályozzák ezeket a terveket".

Korábban a kormányülésen Taha Jaszin Ramadan alelnök a kormány nevében szintén hűségnyilatkozatot tett az iraki elnöknek. Október 15-én Irakban népszavazást tartanak arról, hogy Szaddám Husszein megbízatását újabb hét évre megerősítsék az államfői tisztségben. Szaddám nemcsak az államfői tisztet tölti be, hanem a kormányfői funkciót is, és ő az elnöke a legfelsőbb hatalmi szervnek, a Forradalmi Parancsnokság Tanácsának is. A most 65 éves Husszeint a bagdadi parlament a múlt hónapban egyetlen jelöltként nevezte meg az államfői tisztségre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?