Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elengedték az öngyilkos merényleteket pártoló muftit

MTI
2002.10.15. 14:10
Az izraeli rendőrség kedden háromórás kihallgatás után elengedte a jeruzsálemi muftit. Ikrema Szabri sejket egy olyan interjúja miatt hallgatták ki, amelyben pártfogolta a palesztin öngyilkos merényleteket.

A muftit kelet-jeruzsálemi lakásából kísérték be a nyugat-jeruzsálemi rendőr-főkapitányságra, ahol a főügyész utasítására kihallgatták az al-Ajjám című palesztin napilap június 11-i számában megjelent interjújával kapcsolatban. Ebben ugyanis azt mondta, hogy a "palesztinoknak törvényes joguk van küzdeni a cionista megszállás ellen", s hozzátette: az öngyilkos akciókkal szemben "nincs jogi vagy vallási kifogás, és azok sokkal inkább jogos védelmi cselekmények".

Szabri egyébként - Jeruzsálem három keresztény pátriárkájával együtt - több ízben állást foglalt a három monoteista világvallás szent városának "teljes judaizálása" ellen.