Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A jelenlegi kormánypárt nyerte a jamaicai választásokat

MTI
2002.10.17. 11:08
Egyelőre nem hivatalos eredmények szerint a jelenleg kormányzó Népi Nemzeti Párt (PNP) nyerte a jamaicai parlamenti választásokat. Az egykoron a legendás jamaicai vezető, Michael Mainley vezette PNP 35 parlamenti mandátumot szerzett a szerdai voksoláson. A Jamaicai Munkáspárt - amelyet Percival J. Patterson jelenlegi miniszterelnök régi ellenfele, Edward Seaga volt kormányfő vezet - 25 parlamenti helyet mondhat magáénak. Mindez azonban azt is jelenti, hogy a 60 fős képviselőházban a PNP a korábbi helyzethez képest 13 mandátumot veszített.

A két pártra leadott szavazatok között jelentősen csökkent különbség a Reuters hírügynökség szerint azt tükrözi, hogy az ország lakossága elégedetlen a növekvő bűnözéssel, a 16 százalékos munkanélküliséggel, a gyengélkedő gazdasággal, az akadozó turizmussal és a kis ország 4,1 milliárd dollárt kitevő külföldi adósságával.