Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lezuhant egy orosz katonai helikopter

MTI
2002.10.18. 08:12
Lezuhant az orosz határőrség egy Mi-26-os helikoptere péntek reggel Kamcsatkán. A balesetben egy katona meghalt, négyen súlyosan megsebesültek. A hivatalos közlés szerint összesen nyolcan tartózkodtak a Mi-26-os fedélzetén, amely utánpótlást szállított a félsziget déli partvidékének egyik határőrbázisra. A helikopter leszálláshoz készülődve, húsz méter magasból zuhant le a Russzkaja-öböl partjára.
Az orosz hadsereg péntek reggel cáfolta azokat a korábbi híreket, melyek szerint a belügyi csapatok egyik Mi-8-as szállítóhelikopterének csütörtöki, a csecsenföldi Gudermesz közelében történt kényszerleszállása következtében tizenegy katona halt volna meg és tizenketten megsérültek. A hankalai orosz parancsnokság szerint csak a személyzet egyik tagja veszette életét, két rendőr eltűnt és három másik megsérült. A Mi-8-as helikopter 21 rendőrrel és 3 fős személyzettel a fedélzetén Észak-Oszétiából Csecsenföld gudermeszi körzetébe tartott, s a hankalai források szerint a rossz időjárási viszonyok miatt hajtott végre csütörtök délben kényszerleszállást a Terek folyó árterében. Korábbi jelentések még arról szóltak, hogy a gép magasfeszültségű távvezetéknek ütközött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?