Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Indulhat az elkobzott egyházi ingatlanok visszaadása Romániában

Inforádió
2002.10.18. 17:04
Romániában megkezdődhet a jogellenesen elkobzott egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásának folyamata, mivel a román kormány elfogadta az erről hozott törvény végrehajtási utasításait. Az 1945. március 6 és 1989. december 22 közötti időszakban jogellenesen elkobzott egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáról szóló törvényt a román parlament már a nyár elején megalkotta, de a kormány csak most - több hetes késlekedés után - csütörtöki ülésén hagyta jóvá az alkalmazásához szükséges végrehajtási utasításokat, így a törvény szövege csak a jövő héten jelenik meg a román hivatalos közlönyben.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szakértői szerint a végrehajtási utasítások elfogadhatók, mivel azok jórészt az RMDSZ által korábban elkészített tervezetre épülnek. A szövetség megnyugtatónak tartja azt is, hogy a visszaigényléseket elbíráló öttagú kormánybizottságba bekerült a szövetség egyik képviselője is.