Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Djukanovics pártszövetsége vezet a montenegrói választásokon

MTI
2002.10.21. 06:44
Nem hivatalos eredmények szerint Montenegróban a Milo Djukanovics köztársasági elnök nevével fémjelzett kormányzó pártszövetség abszolút többséghez jutott a törvényhozásban a vasárnap rendezett rendkívüli parlamenti választáson. A választásokat felügyelő Központ a Szabad Választásokért és Demokráciáért (CESID) nevű belgrádi szervezet és a Monitoring Központ (CEMI) nevű podgoricai szervezet adatai szerint a részvételi arány 77,2 százalékos volt.

A szavazatok közel 70 százalékának összeszámlálása után Milo Djukanovics kormányszövetsége 39 mandátumhoz jutott a 75 tagú parlamentben, míg az ellenzéki Együtt a Változásokért párttömörülésnek 30 képviselője lesz a törvényhozásban. A Montenegrói Liberális Szövetség 4, míg a három kisebb albán pártot tömörítő koalíció két mandátumhoz jutott. A többi párt nem lépte át a háromszázalékos parlamenti küszöböt.