Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Banglades a terroristák búvóhelye?

MTI
2002.10.21. 13:15
Az Egyesült Államok bangladesi nagykövete hétfőn vitába szállt a Time magazin legfrissebb számában megjelent állítással, miszerint az ország a szélsőséges iszlám csoportok új búvóhelyévé vált volna az elmúlt egy év alatt.

Mary Ann Peters nagykövet kijelentette: az Egyesült Államok dakkai nagykövetségének nincs tudomása arról, hogy bármiféle alapja volna a hírmagazinban megjelent történetnek egy bizonyos hajóról, amely még a múlt évben egy jelentősebb létszámú al-Kaida csoportot tett volna partra Bangladesben. - A dakkai kormány igen alaposan odafigyel a terrorizmussal kapcsolatos kérdésekre, és a Time által közölteket semmi sem támasztja alá - tette hozzá a nagykövetasszony.

Az amerikai hírmagazin október 21-i számában azt írta, hogy tavaly december 21-én az al-Kaida terrorszervezet számos tagja, illetve az Afganisztánban megdöntött tálibok egy csoportja - összesen mintegy 150 fő - szállt partra a bangladesi Csittagong kikötőjében.