Jolán
2 °C
4 °C

Házrombolások Ciszjordániában

MTI
2002.10.22. 11:27
Az izraeli hadsereg kedden lerombolta egy palesztin öngyilkos merénylő és egy feltételezett terrorista házát a ciszjordániai Náblusz közelében. Az egyik palesztin, a 19 esztendős Ibrahim Nadzsi júliusban Tel-Avivban hajtotta végre az öngyilkos akciót. A robbantás öt embert ölt meg rajta kívül. Az általa lerombolt kétszintes épületből tizenkilenc embert menekítettek ki, akik ingóságaikat már nem tudták kihozni. A merénylő katonák által lerombolt háza a Náblusz melletti Balata menekülttábor területén állt.

A katonák kedden lerombolták Mahmud Isza feltételezett palesztin terrorista házát is a Náblusz közelében lévő Kfar Salemben. Az izraeli hatóságok három hónappal ezelőtt tartóztatták le öt több merénylet megszervezésében való részvételért. A merényleteknek egy halottja és tizennégy sebesültje volt. A hadsereg a házrombolásokról kiadott közleményében jelezte, hogy az akciókat a palesztin terror elleni harc jegyében hajtották végre. Rámalláhban és Betlehemben az izraeliek letartóztattak két körözött palesztint - közölték katonai források.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?