Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ismét a bővítés kártyát játssza ki Haider pártja

MTI
2002.10.22. 17:31
A jobboldali populista Osztrák Szabadságpártnak (FPÖ) saját gyenge népszerűségi adatai láttán újra eszébe jutott az EU-ellenesség. Javában zajlik ugyanis a választási harc a november 24-re előre hozott választások előtt. Az FPÖ egyre több helyen látható plakátjainak szövege: "Aki kritikusan szemléli az EU-t, minket választ!" Mathias Reichhold pártelnök és Karl Schweizer frakcióvezető a bővítési menetrend felülvizsgálatát követelte a héten, s újra a bővítés támogatásának feltételeként nevezte meg a Benes-dekrétumok semmissé nyilvánítását, a temelíni atomerőmű bezárását, továbbá az Ausztrián átmenő tranzitforgalomról az EU-val kötött, de hamarosan lejáró egyezmény meghosszabbítását.

A legfrissebb, hétfőn közzétett fölmérés szerint az SPÖ 37, a Néppárt 36, a Zöldek 14 és az FPÖ 13 százalékra számíthat a választásokon, vagyis egy szociáldemokrata-zöld koalíciónak 51 százalékos többsége lenne a szavazatokat tekintve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?