Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Földrengéssorozat Manchester környékén

MTI
2002.10.23. 17:29
Geológiai szakemberek szerint akár évekig is eltarthat az a földrengéssorozat, amelyet hétfő óta észlelnek a műszerek és az emberek Manchester térségében. Szerdán már a tizenkilencedik földmozgást mérték Nagy-Manchester térségében. A legerősebb rengést, a Richter-skála szerint 3,9 erejut hétfon észlelték a középnyugat-angliai városban. A nyomában fellépő kisebb utórengések közül tizenegy ereje nagyobb volt a Richter skála kettes fokozatánál. A földmozgások, amelyek epicentruma pontosan a városközpont alatt van, csupán kisebb anyagi károkat és pánikot okoznak a lakosság körében.

Az elmúlt egy hónapban Angliában nemcsak Manchester térségében mozgott a föld, szeptember 23-án a közép-angliai Dudleyban mértek a Richter-skála szerinti 4,8 ereju földrengést.