Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Irak külföldi újságírókat utasít ki

MTI
2002.10.25. 11:16
Irak külföldi újságírókat utasít ki, mert beszámoltak egy kormányellenes tüntetésről. Ezt a CNN amerikai hírtelevízió jelentette, közölve, hogy munkatársai néhány napon belül elutaznak Bagdadból. A jelentés szerint az iraki kormányt felbőszítették azok a külföldi sajtóbeszámolók, amelyek a hét elején a tájékoztatási minisztérium előtt tartott tüntetésekről láttak napvilágot. A sajtószervezetek jelentéséből nem derül ki, hogy mennyire következetesen hajtják végre a kiutasításokat. Az iraki hatóságok a CNN munkatársain kívül távozásra szólították fel az NBC tudósítóját, miközben a CBS News és a BBC helyi irodájában egyelőre nem hallottak a bagdadi vezetés döntéséről.

Az iraki kormányt a CNN-nek az a jelentése háborította fel, hogy a hatóságok tüzet nyitottak a tüntetés résztvevőire. Bagdad azért is neheztel az amerikai televízióra, mert az irodát tart fenn az ország északi részén, amelyet Szaddám Huszein államfő nem ellenőriz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?