Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leszúrtak egy japán politikust

MTI
2002.10.25. 18:50
Leszúrtak pénteken egy japán ellenzéki politikust, aki a korrupció elleni fellépéséről volt ismert. A 61 éves Isii Koki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Isiit, aki a legnagyobb parlamenti ellenzéki párt, a Japán Demokrata Párt tagja volt, otthona előtt támadta meg az ismeretlen merénylő, amikor be akart szállni gépkocsijába. A tettes egy harminc centiméteres pengéjű késsel szúrta hasba a politikust, majd elmenekült - jelentette a Kyodo japán hírügynökség. A rendőrség nem zárja ki, hogy a merényletnek politikai indítékai voltak, mivel Isiirol köztudott volt, hogy harcol a politikai körökben dívó korrupció ellen, és ugyancsak aktívan lépett fel az Aum Sinrikjo szekta ellen, amelynek tagjai 1995-ben ideggázas támadást hajtottak végre a tokiói metróban.
Isii a harmadik japán képviselő, akit leszúrtak a II. világháború óta. Az első Aszanuma Inedzsiro, a Japán Szocialista Párt elnöke volt, akit 1960. október 12-én öltek meg Tokióban egy beszéde közben. 1990. október 21-én Nagojában Niva Hjoszoke volt munkaügyi miniszter lett egy elmebeteg áldozata.