Judit
2 °C
7 °C

Husszein a túszok elengedésére szólította a csecsen túszejtőket

MTI
2002.10.25. 21:03
Szaddám Huszein iraki elnök moszkvai túszaik elengedésére biztatta a csecsen felkelőket, azzal érvelve, hogy akciójukkal magukra haragítják az orosz népet, holott az iszlám igazi ellensége az Egyesült Államok és Izrael. Általában a muzulmánokhoz és kiváltképpen a csecsenekhez intézett és az iraki tévében felolvasott üzenetében Husszein úgy vélte, hogy ha a túszdráma vérontásba torkollik, akkor a csecsenek elveszítik az oroszok rokonszenvét, akik nem fogják megérteni indítékaikat. Az iraki elnök szerint ezzel a túszejtők "esélyt adnak korunk zsarnokainak, jelesül a cionizmusnak és Amerikának arra, hogy hátba döfjék az iszlámot és a muszlimokat".
Husszein az Indiában és Kínában lévő iszlám szeparatistákat is taktikájuk felülvizsgálatára hívta fel, mert mindkét ország a palesztinok pártját fogja az izraeli megszállás elleni küzdelmükben - jelenti a Reuters

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?