Jenő
-3 °C
6 °C

Az APEC tagállamok 'támadást indítanak' a terrorizmus ellen

MTI
2002.10.28. 06:27
A 21 országot tömörítő Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) Mexikóban megrendezett csúcsértekezletének résztvevői vasárnap amellett kötelezték el magukat, hogy "frontális támadást" indítanak a nemzetközi terrorizmus ellen, egyben felszólították Észak-Koreát: hagyjon fel nukleáris fegyverprogramjával.

Los Cabosban, a közép-amerikai ország egyik fürdőhelyén megtartott konferencián az állam- és kormányfők közös zárónyilatkozatát Vicente Fox mexikói elnök olvasta fel. A dokumentum megfogalmazása szerint a terrorizmus súlyosan veszélyezteti az APEC elképzeléseit a szabad világ megteremtésére, a gazdaság nyitottságára és virágzására.

A leghatározottabban elítélték az APEC tagállamaiban a közelmúltban elkövetett erőszakos cselekményeket, és kifejezték a szervezet eltökéltségét arra, hogy bátorítja a terrorizmus kivédésére folytatott harcot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?