Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli házrombolás Dzsenínben

MTI
2002.10.28. 11:12
Az izraeli hadsereg a ciszjordániai Dzsenínben hétfő hajnalban lerombolta négy olyan palesztin házát, akik izraeli gyanú szerint szerepet vállaltak öngyilkos merényletekben.

A katonák dinamittal és földgyalukkal rombolták le Ali Szafurinak, az Iszlám Dzsihád palesztin szélsőséges szervezet katonai szárnya, az Al-Kudsz Brigádok helyi vezetőjének házát. Hasonló módon tették a földdel egyenlővé egy másik palesztin szélsőséges otthonát is. Ez utóbbi férfi a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalom katonai szárnya, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szervezet helyi vezetői közé tartozott. Jelenleg mindkettőt izraeli börtönben tartják fogva.

A dpa jelentése szerint az izraeli hadsereg Dzsenínben lerombolta annak a két palesztinnak a házát is, akik a múlt héten gépkocsiba rejtett pokolgéppel Észak-Izraelben felrobbantottak egy autóbuszt. A merényletben 14 izraeli vesztette életét. A robbantást az Iszlám Dzsihád vállalta magára.