Judit
2 °C
7 °C

Az oroszok feketelistára tennék a csecsen lázadókat

MTI
2002.10.29. 18:20
Az orosz külügyminisztérium kedden megismételte azt a követelését, hogy az Egyesült Államok vegye fel a csecsen lázadókat a terrorista szervezetek feketelistájára. Mint a RIA "Novosztyi" hírügynökség jelentette, az amerikai külügyminisztériumnak küldött jegyzékben Moszkva kifejtette azt az álláspontját, hogy a múlt heti moszkvai színházi túszszedő akció egyértelműen terrorcselekménynek minősül, következésképp kitervelőinek és végrehajtóinak ott a helyük az amerikai feketelistán.

Az amerikai külügyminisztérium 1999-ben állította össze először a tilalmi listán lévő terrorista szervezetek és csoportok listáját. Oroszország már korábban is gyakran bírálta Washingtont azért, mert az amerikai külügyminisztérium illetékesei tárgyaltak a csecsen szakadárok képviselőivel, akiket Moszkva következetesen terroristáknak nevez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?