Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kémkedésért halálra ítéltek egy palesztint

MTI
2002.10.29. 21:14
Árulással vádolt és halálra ítélt egy gázai bíróság kedden egy palesztint, aki izraeli emberi jogi szervezetekkel működött együtt. A Gázai övezet déli részén élő Haddar Ganem - a bíróság szerint - pénzért információkat adott át az izraeli biztonsági szerveknek, s az izraeli hadsereg a Fatah több tagját ölte meg a tőle szerzett adatok nyomán. Az AFP szerint Ganem a palesztin rendőrség által szervezett sajtóértekezleten elismerte, hogy együttműködött Izraellel.

A férfi kapcsolatot tartott - egyebek között - a palesztin területeken működő B,celem izraeli emberi jogvédő szervezettel. A csoport "mélységes aggodalmának" adott hangot Haddar Ganem őrizetbe vétele miatt, és felhívta a figyelmet arra az ellentmondásra, hogy a férfit nem a palesztin irányítás alatt álló Gázaban, hanem az Izrael által megszállt területen elkövetett cselekményekért vonja felelősségre egy palesztin bíróság. Az izraeli emberi jogi szervezet felhívással fordult Jasszer Arafat palesztin vezetőhöz, kérve, hogy ne hagyja jóvá a halálos ítéletet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?