Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétszázötven túszt szabadítottak ki a kolumbiai gerillák fogságából

MTI
2002.11.04. 09:23
A kolumbiai hadsereg vasárnap kiszabadított 244 polgári személyt, köztük nőket és gyermekeket, akik aznap Bogotától 70 kilométernyire egy úttorlasznál estek baloldali gerillák fogságába.

A helikopterek támogatásával végrehajtott akció során az emberrablók lőfegyvereitől két nő megsebesült, kórházba szállították őket - közölte Reynaldo Castellanos tábornok, a szárazföldi hadsereg 5. hadosztályának parancsnoka. A tábornok sem a sebesültek állapotáról, sem a hadsereg és a gerillák veszteségeiről nem nyilatkozott.

A tömeges emberrablást a dél-amerikai ország legnagyobb lázadószervezete, a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) követte el a fővárostól északkeletre. Szemtanúk elmondása szerint a gépfegyverekkel felszerelkezett, terepszínű gyakorlóruhába öltözött lázadók 32 gépkocsit állítottak meg, elrabolták a háromnapos hosszú hétvégén vidéki kirándulásra indult utazók pénzét és ékszereit, majd a közeli hegyekbe hurcolták túszaikat.