Judit
2 °C
7 °C

Pokolgép robbant egy libanoni menekülttáborban

MTI
2002.11.04. 10:47
Nagy erejű pokolgép robbant hétfőre virradóra egy dél-libanoni palesztin menekülttáborban. A robbanószerkezet az Ain el-Helve tábor főutcáján, egy kávéház előtt lépett működésbe, személyi sérülés nem történt. A kávéház tulajdonosa az Abu Abbasz vezette Palesztinai Felszabadítási Front elnevezésű katonai-politikai nacionalista csoportosulás tagja.

A menekülttáborban, amely csaknem 70 ezer lakosával a legnagyobb Libanonban, legutóbb október 27-én követtek el pokolgépes merényletet, akkor a Jasszer Arafat vezette Fatah mozgalom egyik helyi tisztségviselőjének háza előtt. A robbantásnak áldozata nem volt, és anyagi károkat sem okozott. Az elkövető(k) kiléte ismeretlen. Palesztin források vélekedése szerint a robbantások egyedüli célja, hogy a tettesek feszültséget szítsanak, és megzavarják a tábor biztonságát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?