Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Robbantások Spanyolországban

MTI
2002.11.05. 16:55
Két ember halt meg kedden Spanyolország északnyugati részén két különböző helyen bekövetkezett robbanásban, további két személy - köztük egy gyermek - megsebesült.

A két robbanás egymástól mintegy két kilométer távolságban történt Vigo város közelében a délelőtti órákban. Az első robbanószerkezetet Vigóban egy családi ház bejáratánál csomagba rejtve helyezte el az ismeretlen tettes. A házból apjával távozó 12 éves fiú hozzáért a csomaghoz, mire a benne lévő robbanószerkezet működésbe lépett mindkettejüket megsebesítve. A fiú állapota súlyos.

Valamivel később a város közelében egy házaspárt ölt meg egy szeméttárolóba rejtett pokolgép. A rendőrség egyik robbantás okát sem ismeri, a vizsgálatot megkezdték. Nem kizárt, hogy terrorcselekmény történt, mindenestre annyi már biztos, hogy a két esetnek nincs köze egymáshoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?