Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bahreini királyi család tagja Guantánamón?

MTI
2002.11.07. 17:27
Egy londoni arab lap értesülése szerint az Egyesült Államok hadserege a guantánamói támaszponton fogva tartja a bahreini királyi család egyik tagját az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó gyanúsítottként. Összesen hat bahreini illetőségű gyanúsított van a több száz letartóztatott között, akiket tavaly az amerikai hadsereg az al-Kaida felszámolására indított afganisztáni offenzívája idején fogtak el. Az as-Sark al-Auszat csütörtöki számában Ibrahim bin Mohamed al-Kalifa sejket idézte, aki elmondta: fiát, Szalmánt Pakisztánban tartóztatták le, és adták át az amerikai hatóságoknak.

Bahrein - Washington szoros szövetségese az öbölben, és kikötőjében állomásozik az 5. amerikai flotta - követelte az amerikai hatóságoktól hat fogva tartott állampolgárának szabadon bocsátását.