Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izetbegovics elhagyta a kórházat

MTI
2002.11.07. 17:53
Alija Izetbegovics volt boszniai elnököt csütörtökön elbocsátották a ljubljanai kórházból, ahol eddig kezelték. A 77 éves egykori államfő kedden kapott szívritmus-szabályozót a szlovén fővárosban. Mint orvasai közölték, a beteg jól van. A kórház egyik szóvivője szerint Izetbegovics az intézet elhagyása után Szarajevóba repült.

Izetbegovicsot, a boszniai muzulmánok vezérét 1990-ben választották meg Bosznia és Hercegovina kollektív államelnöksége elnökévé. Ő lett az újonnan létesült államszervezet első államfője. Hivatalából 2000-ben távozott, megromlott egészségi állapota miatt. Az 1992-1995-ös boszniai háborúban Szlobodan Milosevics akkori szerb elnök ellenfele volt. Szívpanaszai 1996-ban kezdődtek, és a tavalyi év végén - ugyancsak szívproblémái miatt - Szaúd-Arábiában már átesett egy sürgős műtéten.