Judit
2 °C
7 °C

Magyarországi befektetésekre buzdít Medgyessy Washingtonban

MTI
2002.11.08. 18:53
Magyarországi befektetésekre buzdított Medgyessy Péter pénteki washingtoni programjának első állomásán, az amerikai kereskedelmi kamarában. A miniszterelnök kiszámítható magyar gazdaságpolitikát ígért, átláthatóságot. Beszédében a választások legnagyobb vívmányának nevezte, hogy a szélsőséges erők kiszorultak az Országgyűlésből, a szavazók kinyilvánították, hogy középre tartanak.

Kormánya gazdaságpolitikájáról szólva Medgyessy Péter leszögezte: nem akarnak beavatkozni a gazdasági folyamatokba, a szociális kérdéseket pedig a belpolitika keretébe utalják. Medgyessy Péter átláthatóságot ígért a közbeszerzési pályázatokon, hangsúlyozta, hogy mindenki azonos esélyekkel indul, belföldről és külföldről egyaránt. Az átláthatóság jó a magyar gazdaság számára, reális versenyfeltételeket teremt a külföldi vállalatok számára is, és jó gyógyszer a korrupció ellen. A kormányt a törvény uralma vezérli, a szerződéseket tiszteletben kell tartani, s ha kezdeményezik is egyes szerződések újratárgyalását, az csakis kölcsönös megegyezéssel lehetséges.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?