Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idő előtt felrobbant két öngyilkos merénylő

MTI
2002.11.10. 16:30
Két palesztin öngyilkos merénylő vesztette életét Izrael északi részén, miután idő előtt hozta működésbe a testén lévő robbanószerkezetet.

A palesztinok az Izraelt Ciszjordániától elválasztó vonal közelében haladtak gépkocsijukkal egy kibuctól nem messze. A palesztinokra felfigyeltek az izraeli rendőrök és határőrök, de a gépkocsiban ülők nem válaszoltak az izraeliek felszólításaira és működésbe hozták a testükön lévő szerkezetet. A robbanás megölte őket, mást azonban nem sebesített meg - közölte rendőri forrásokra hivatkozva az izraeli rádió.

Az incidens Mecer Kibucnál történt, amely mintegy tíz kilométerre esik Túl-Karm ciszjordániai palesztin településhez. Az újabb halálos áldozatokkal az AFP szerint 2656-ra emelkedett a 2000 szeptember vége óta tartó erőszakhullám áldozatainak száma. A palesztinok közül 1965-en, izraeli részről 642-en haltak meg.