Judit
2 °C
7 °C

Tárgyalásokat kezdett a Fatah és a Hamász

MTI
2002.11.10. 20:07
A nézeteltérések elsimításáról kezdődtek tárgyalások vasárnap Kairóban a Jasszer Arafat vezette Fatah és Hamász szélsőséges iszlám szervezet küldöttsége között. A tárgyaló felek azt vitatták meg, hogy milyen lehetőség van a közös palesztin front létrehozására. A tanácskozás résztvevői a felek közötti nézetkülönbségek leküzdésével kívánták előmozdítani a független palesztin állam megteremtését - jelentette a MENA egyiptomi hírügynökség megjegyezve, hogy tárgyalások több napon át tartanak majd.

A Fatah a tárgyalásokon arra akarja rávenni a Hamászt, hogy szüntesse be az izraeli célpontok és izraeli polgárok elleni támadásait. A szélsőséges szervezet eddig elutasította az erre irányuló kéréseket. A Fatah és a Hamász delegációjának mostani találkozója az első hivatalos kapcsolatfelvétel a két szervezet között 1995 óta. A Fatah tisztségviselői szerint a találkozó megszervezése érdekében Egyiptom közvetített. A Fatah küldöttségét Zakaria Agha, a végrehajtó bizottság tagja, a Hamász delegációját Musza Abu Marzuk, a szervezet politikai bizottságának tagja vezeti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?