Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli rakétatámadás Gázában

MTI
2002.11.11. 06:13
Izraeli helikopterek rakétákat lőttek ki hétfő hajnalban a palesztin Gáza belvárosára. Tanúk szerint legalább nyolc lövedéket indítottak egy főként autójavítással foglalkozó fémipari üzem területére. Emberáldozatról nem érkezett jelentés, de az üzem teljes egészében leégett és több környékbeli épületben is kár keletkezett. A létesítmény területén a támadás idején valószínűleg senki nem tartózkodott.

A hadműveletet röviddel azt követően hajtották végre, hogy egy palesztin fegyveres öt embert megölt egy észak-izraeli kibucban. Az izraeli hadsereg hétfőn az első órákban nem kommentálta az akciót, de már a múltban is előfordult, hogy palesztin merényletekre légicsapással válaszoltak. Korábban is több ízben fémipari létesítményeket támadtak meg, azzal az indoklással, hogy a palesztinok azokat fegyverek előállítására is használják.