Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Használhatatlan a lezuhant Albatros fekete doboza

MTI
2002.11.13. 19:03
Használhatatlan az október 29-én Kassa közelében lezuhant Albatros típusú szlovák katonai repülőgép fekete doboza. Ismeretes, hogy a gép szlovákiai gyakorlórepülésen részt vevő két magyar pilótája sikeresen katapultált. A magyar pilóták annak a tizenhét fős magyar repülőcsapatnak a tagja, akik szeptember óta a két védelmi tárca közti egyezmény értelmében gyakorolnak a kassai repülőakadémián.

A baleset másnapján előkerült fekete dobozról szerdán a nyomozó azt nyilatkozta a SITA nevű szlovák kereskedelmi hírügynökségnek, hogy a benne levő adathordozó használhatatlanná égett, adatok nem állapíthatók meg róla. Hozzátette, hogy tesznek még egy kísérletet: ugyanis Prágában létezik egy különleges intézet, ahol esetenként a súlyosan megrongálódott adathordozóról képesek használható információt nyerni. A jelentés szerint közveszély okozás gyanúja címén az ügyben már megindult a bűnügyi nyomozás. Hogy ki ellen arra a jelentés nem tér ki.