Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pápa a képviselőházban

MTI
2002.11.14. 15:13
A jövendő Európának nem szabad csupán gazdasági és politikai jellegűnek lennie, nem szabad elfelednie keresztény hagyományait - hívta fel a figyelmet csütörtökön az olasz képviselőházban, a római Montecitorio-palotában tartott beszédében II. János Pál. Az olasz állam több mint százharminc esztendős történetében először kereste fel egy pápa az olasz törvényhozás épületét. A Montecitorio-palotában az előző napon nem is üléseztek a honatyák, hogy a biztonsági emberek tüzetesen átvizsgálhassák az épületet. A XVII. században épült palota előtti téren négy hatalmas képernyőt helyeztek el, hogy a kívül lévők is egyenes adásban láthassák és hallhassák a katolikus egyházfőt.

II. János Pált a képviselőház bejáratánál Carlo Azeglio Ciampi köztársasági elnök és Silvio Berlusconi miniszterelnök fogadta, az ülésteremben pedig Marcello Pera, a szenátus, valamint Pier Ferdinando Casini, a képviselőház elnöke mondott üdvözlő beszédet. A honatyákon kívül jelen volt az egész kormány, az eseményt a televízió egyenes adásban közvetítette. A ceremónia részeként a csendőrség zenekara eljátszotta a vatikáni és az olasz himnuszt.