Árpád
-2 °C
4 °C

Gazdatüntetés Varsóban

MTI
2002.11.14. 16:08
Mintegy ezer lengyel mezőgazdasági termelő tüntetett csütörtökön Varsóban az Európai Bizottság képviselete előtt, az EU mezőgazdasági javaslatai ellen tiltakozva.

A demonstrációt a Gazdakörök és a földműves Szolidaritás szervezte. A felszólalók tiltakoztak az EU által ajánlott, csökkentett közvetlen mezőgazdasági támogatások ellen, aminek következtében szerintük egyenlőtlen versenyfeltételek alakulnak ki, kizárva a lengyel termelőket az EU egységes agrárpiacából, és függővé téve Lengyelországot a tizenötök agrártermékeitől.

A tüntetők képviselőit fogadta Bruno Dethomas EU-nagykövet, akinek átnyújtották tiltakozó petíciójukat. A békés demonstráción különösen nagy számban jelentek meg a lengyel tejüzemek dolgozói, akik attól tartanak, hogy a tejtermelésre bevezetendő mennyiségi kvóták tönkreteszik üzemeiket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?