Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrorizmus elleni harc: éberségre intik az ausztrálokat

MTI
2002.11.19. 09:42
A canberrai kormány olyan értesülések birtokába jutott, hogy Ausztráliát a következő két hónapban merényletek veszélye fenyegeti, ami összefüggésbe hozható az al-Kaida terrorhálózattal. Az ausztrál igazságügyi miniszter szerint a vészjósló értesülés általános jellegű, de hihetőnek tűnik, ezért éberségre intette honfitársait.

A miniszter bejelentésével egy napon közölte az ausztrál rendőrség, hogy Perthben letartóztatott egy ausztrál férfit, aki pokolgépes merényletekre készült izraeli diplomáciai képviseletek ellen. A gyanúsítottat a Perthben, Melbourne-ben és Sydneyben indított széles körű rendőrségi razziák nyomán tartóztatták le, amelyeket az indonéziai Bali szigetén végrehajtott és csaknem 190, köztük mintegy 90 ausztrál, halottat követelő robbantások után rendeltek el.