Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Bush Prágába érkezett

MTI
2002.11.20. 01:01
George Bush, az Egyesült Államok elnöke kedden késő este Prágába érkezett, ahol csütörtökön és pénteken részt vesz a NATO csúcstalálkozóján.

Bush, aki a rendszerváltás óta a harmadik Csehországba látogató amerikai elnök, szerdán délelőtt rövid megbeszélést folytat Václav Havel cseh államfővel és Vladimír Spidla kormányfővel a kétoldalú kapcsolatokról, majd felkeresi a Prágában székelő Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádiót (RFE/RL).

Míg Bush prágai szállásának helyét titkolják, addig a mintegy 700 tagú amerikai küldöttség a Hilton szállóban fog lakni. Az elnök kíséretében van Colin Powell külügyminiszter és Donald Rumsfeld védelmi miniszter. Rumsfeld azonban külön repülőgéppel néhány órával az államfő után érkezik csak a cseh fővárosba.

Bush szerint a NATO-nak a prágai csúcstalálkozójának elsősorban azzal kell foglalkoznia, hogyan tud válaszolni a szövetség a modern civilizáció kihívásaira, főként a nemzetközi terrorizmusra. Bush ezt abban az interjúban mondta, amelyet Prágába érkezése előtt sugárzott a cseh közszolgálati televízió.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!