Árpád
-2 °C
3 °C

Több mint 100 al-Kaida-gyanúsítottat vettek őriztbe

MTI
2002.11.20. 19:15
Szaúd-Arábiában a hatóságok az elmúlt hónapokban több mint száz olyan gyanúsítottat vettek őrizetbe, akiről feltételezik, hogy kapcsolatban áll Oszama bin Laden terroristavezér al-Kaida hálózatával. Mint az arab nyelvű al-Dzsazíra televízióállomás Najef bin Abdel-Aziz hercegre, Szaúd-Arábiai belügyminiszterére hivatkozva beszámolt róla, valamennyi gyanúsított járt korábban Afganisztánban.

A szaúdi uralkodóház az amerikai célpontok elleni tavaly szeptember 11-i terrortámadások után sokáig vitatta, hogy a királyságban nagyobb számú al-Kaida-tag lenne. A New York-i és washingtoni célpontokat eltérített repülőgépekkel támadó 19 merénylő közül 15 szaúdi állampolgár volt. Az Egyesült Államok Oszama bin Ladent és az al-Kaidát vádolja a merényletek elkövetésével. Szaúd-arábiai tisztségviselők adatai szerint több tucat szaúdi állampolgár van azok között az al-Kaidához tartozó és tálib foglyok között is, akiket az Egyesült Államoknak a Kuba szigetén lévő guantánamói támaszpontján tartanak fogva - utal rá a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?