Judit
3 °C
7 °C

Izraeli katonák lelőttek egy palesztin fiút

MTI
2002.11.20. 22:59
Izraeli katonák szerdán agyonlőttek egy palesztin fiatalt Túl-Karmban, egy másik palesztinnal pedig idő előtt felrobbant bomba végzett a ciszjordániai város közelében. A tizenöt éves palesztin fiú - akárcsak egy másik, kedden lelőtt fiatal - felmászott egy izraeli páncélozott katonai járműre, mielőtt a katonák végeztek vele. Túl-Karmban kedd este azután kezdődtek az összecsapások, hogy az izraeliek megrohamozták az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű fegyveres csoport egyik feltételezett vezetőjének házát. Az összecsapásoknak az AP szerint öt palesztin halottja volt, Kofi Annan ENSZ-főtitkár ugyanakkor a keddi izraeli akciót elítélő nyilatkozatában legalább hét palesztin, köztük három serdülő haláláról beszélt.

A Túl-Karmhoz közeli Ellar faluban egy 33 éves palesztin vesztette életét szerdán, mert az általa készített bomba idő előtt felrobbant. Az izraeli hadsereg szerdai akciója során a ciszjordániai Kalkílija közelében letartóztatta a Hamász szélsőséges mozgalom hat tagját. A letartóztatott palesztinok között van a 33 éves Mohammed Afani, akit már régóta köröztek Izraelben - közölték palesztin források.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?