Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Páncélosok Betlehemben

MTI
2002.11.22. 05:46
Több tucatnyi izraeli tank és páncélozott harcjármű hatolt be péntek hajnalban Betlehembe, palesztin források szerint, hogy ismét megszállja a Jordán folyó nyugati partján fekvő várost. A páncélosok hadállásokat foglaltak el a palesztin városban, s a katonák több épületet is megszálltak, miután eltávolították az ott lakókat. A várost még csütörtökön zárt katonai övezetnek nyilvánították, s három környező településen is kijárási tilalmat vezettek be az izraeliek, akik szélsőséges aktivisták után indítottak hajtóvadászatot. Az izraeli hadsereg teljesen megszállta Beit Dzsala palesztin települést és egy menekülttábort Betlehem közvetlen szomszédságában.

Az akció válasz a csütörtöki, 11 izraeli halottat követelő jeruzsálemi robbantásos merényletre: az azóta azonosított öngyilkos merénylő az egyik betlehemi külvárosból érkezett. Izraeli katonai források megerősítették, hogy több "elkerülhetetlenül szükségessé vált" akciót kezdtek Betlehemen belül, de nem tettek említést esetleges palesztin ellenállásról.