Árpád
-2 °C
4 °C

Beismerő vallomást tett a bali merénylet fő szervezője

MTI
2002.11.22. 06:04
Beismerő vallomást tett a Bali szigetén elkövetett véres terrorakció fő szervezője: Imam Samudra magára vállalta az október 12-i robbantásos merényletek kitervelését és végrehajtását. Az indonéz rendőrség csütörtökön vette őrizetbe a terrorakció fő gyanúsítottját a nyugati partvidéken fekvő Merak kikötővárosban, s Samudra - akit Jakartába szállítottak - a nemzetközi vizsgálóbizottság szerint pénteken beismerte tettét.

Az indonéz nyomozó hatóságok vasárnap azonosították a 35 éves nyugat-jávai férfit a Bali szigetén lévő Sari Club és Paddy Bar nevű éjszakai szórakozóhelyeken elkövetett, csaknem kétszáz halálos áldozatot követelő pokolgépes robbantások egyik kulcsfigurájaként, s azóta széles körű hajtóvadászatot folytattak kézre kerítésére. Imam Samudra Afganisztánban kapott harci kiképzést - állítólag egyebek között ott sajátította el pokolgépek házilagos készítését is -, és minden jel arra mutat, hogy köze van az al-Kaida terrorszervezettel is kapcsolatokat tartó Dzsemáa Iszlámija terrorcsoporthoz. Az indonéz rendőrség őrizetbe vette Samudra két testőrét és egy harmadik gyanúsítottat is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?