Árpád
-2 °C
4 °C

Megpróbálták megölni az afgán védelmi minisztert

MTI
2002.11.22. 21:41
Az afgán titkosszolgálat meghiúsította pénteken két arab nemzetiségű személynek Mohamed Fahim Hán védelmi miniszter meggyilkolására irányuló tervét. A biztonsági emberek szinte az utolsó pillanatban fogták le a két merénylőt, akik a testükre erősített robbanóanyag-rudakkal várakoztak a követségi negyedben a miniszter útvonalán. Az esetről beszámoló külügyi tisztviselő szerint a két ártalmatlanná tett merénylő ugyanahhoz a szervezethez tartozik, amelynek a tagjai 2001 szeptemberében az al-Kaida utasítására megölték Ahmad Sah Maszud parancsnokot. Az elfogott merénylőkről csak annyit közöltek, hogy arabok, azt nem, hogy melyik arab országból származnak - jelentette az AFP.

Mohamed Fahim Hán, az afgán kormány tádzsik származású védelmi minisztere az afganisztáni Északi Szövetség egyik legtekintélyesebb tagja. Idén már elkövettek ellene egy merényletet az ország keleti részén, Dzsalalábádban: a védelmi minisztert szállító konvoj közelében felrobbantott pokolgép megölt négy embert és 16-ot megsebesített, de a miniszter sértetlen maradt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?