Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Merénylet egy izraeli naszád ellen

MTI
2002.11.23. 10:33
Az Iszlám Dzsihád nevű, radikális palesztin szervezet katonai szárnya jelentkezett annak a szombat hajnali merényletnek a megszervezőjeként és elkövetőjeként, amelyben két öngyilkos palesztin merénylő felrobbantott egy robbanóanyaggal megrakott csónakot az izraeli haditengerészet egyik naszádjának közelében, Gáza partjai előtt. Négy izraeli tengerész megsérült a robbanástól, a két merénylő pedig életét vesztette.

Az Iszlám Dzsihád egy névtelenül nyilatkozó vezetője jelezte szombaton az AFP francia hírügynökségnek, hogy a támadást végrehajtó két palesztin fiatal a szervezet katonai szárnya, az al-Kudsz Brigádok megbízásából cselekedett. A nyilatkozó "mártíroknak" nevezte a merénylőket, és közölte, hogy mindketten Gáza környéki menekülttáborból valók voltak.