Natália
1 °C
7 °C

Negyven palesztint tartóztattak le Betlehemben

MTI
2002.11.24. 00:23
Az izraeli hadsereg több mint negyven palesztin vett őrizetbe Betlehemben. Az izraeli katonák a csütörtöki, 11 izraeli életét követelő jeruzsálemi merénylet után szállták meg újra - több hónapos szünet után - a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin várost és a környező településeket, miután az öngyilkos merénylő is innen érkezett.

Az izraeli haderő ugyanakkor szombaton beismerte, hogy katonái lőtték le pénteken a palesztinokat segélyező ENSZ-szervezet (UNRWA) egyik brit alkalmazottját a ciszjordániai Dzsenín menekülttáborában.

A jeruzsálemi magyarázkodás szerint tévedésből fegyveres palesztinnak nézték az ENSZ-segélymunkást, miután a katonákra előzőleg tüzet nyitottak az UNWRA táborából. Iain Hook kezében állítólag egy fegyvernek látszó tárgy volt: az agyonlőtt brit munkatársai szerint az mindössze egy mobiltelefon lehetett, amit az ENSZ munkatársa mindig magánál hordott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?